De Wet goed verhuurderschap: waar moet u vanaf 1 juli rekening mee houden?

Op 1 juli aanstaande treedt de Wet goed verhuurderschap in werking. Met deze wet wordt een landelijke norm voor verhuurderschap geïntroduceerd en krijgen gemeenten bevoegdheden om ongewenste vormen van verhuurderschap te voorkomen en actief tegen te gaan. Het gedrag van de verhuurder staat centraal. Hieronder vallen verhuurders van woonruimte (inclusief woningcorporaties), verhuurders van verblijfsruimte aan arbeidsmigranten en verhuurbemiddelaars. Houden verhuurders zich niet aan de nieuwe regels? Dan kunnen gemeenten sancties opleggen, zoals een boete. 

Daniëlle de Vos en Dagmar van der Wal gaan tijdens de online bouwtafel op donderdag 1 juni 2023 in op deze nieuwe wet en de gevolgen ervan. Uiteraard is er ook de gelegenheid tot het stellen van vragen. U kunt zich inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. Vult u uw telefoonnummer in, dan kunnen wij deze gebruiken om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Wat en wanneer

De online bouwtafel is voor professionals in de bouw: ontwikkelaars, aannemers, beleggers, adviesbureaus, architecten maar ook voor professionals die vanuit de overheid met bouw bezig zijn.

Het doel van de bouwtafel is om iedere maand kennis en ervaringen uit te wisselen over diverse juridische vraagstukken in de bouw. Als professional in de bouw deelt u vraagstukken uit de praktijk en onze advocaten belichten het onderwerp vanuit de theorie. Zo krijgt u weer nieuwe VitamineBouw binnen.

De bouwtafel vindt plaats van 09:00 - 09:30 uur. We zullen interactie opzoeken aan de hand van bovengenoemd thema. Heeft u op voorhand een gespreksonderwerp? Stuur een e-mail naar vos@thna.nl o.v.v. "Onderwerp bouwtafel".

Aanmelden

Het formulier kon niet geladen worden, probeer het later nogmaals.