Huurkorting door corona: wanneer heb je er recht op en wat zijn de laatste ontwikkelingen?

Over de vraag naar huurkorting door corona is sinds de uitbraak van het virus veel geprocedeerd. Een duidelijke lijn in de jurisprudentie was er niet. Tot de Hoge Raad daar eind vorig jaar op 24 december 2021 duidelijkheid over heeft verschaft en een model heeft gegeven voor de berekening van huurprijsvermindering. Nu hier met terugwerkende kracht een beroep op kan worden gedaan, zien wij de vraag naar huurkorting in de praktijk weer toenemen. De berekening van huurkorting is echter minder eenvoudig dan het lijkt en wordt zeer kritisch beoordeeld. Hier lijken partijen (te) snel aan voorbij te willen gaan met een tegenvallend resultaat tot gevolg. Hoe kan dit worden voorkomen? 

  • Wanneer kan een beroep op huurkorting worden gedaan?
  • Kan dit beroep alleen worden gedaan door een huurder van een 7:290-bedrijfsruimte (zoals hotels, horecapanden en winkelruimten) of ook door die van een 7:230a-bedrijfsruimte (zoals kantoren en voetbalstadia)?
  • Hoe moet een beroep op huurkorting worden onderbouwd en welke (financiële) stukken zijn relevant? 
  • Welke omstandigheden zijn van belang voor de onderhandelingen tussen huurder en verhuurder?

Daniëlle de Vos, specialist huurrecht en onderdeel van de Marktgroep Bouw, geeft tijdens de bouwtafel praktijktips en antwoord op bovenstaande vragen. Uiteraard is er ook de gelegenheid tot het stellen van vragen. U kunt zich aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. 

Wat en wanneer

De online bouwtafel is voor professionals in de bouw: ontwikkelaars, aannemers, beleggers, adviesbureaus, architecten maar ook voor professionals die vanuit de overheid met bouw bezig zijn.

Het doel van de bouwtafel is om iedere maand kennis en ervaringen uit te wisselen over diverse juridische vraagstukken in de bouw. Als professional in de bouw deelt u vraagstukken uit de praktijk en onze advocaten belichten het onderwerp vanuit de theorie. Zo krijgt u weer nieuwe VitamineBouw binnen.

De bouwtafel vindt plaats van 09:00 - 09:30 uur. We zullen interactie opzoeken aan de hand van bovengenoemd thema. Heeft u op voorhand een gespreksonderwerp? Stuur een e-mail naar vos@thna.nl o.v.v. "Onderwerp bouwtafel".

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. Vult u uw telefoonnummer in, dan kunnen wij deze gebruiken om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden

Het formulier kon niet geladen worden, probeer het later nogmaals.