Arbeidsongevallen op de bouwplaats, kantoor of bij thuiswerken: wie is waarvoor verantwoordelijk?

In de uitvoering van het werk kan het wel eens (flink) misgaan. Denk aan fysiek letsel op de bouwplaats of een burn-out vanwege stress op kantoor. Het is belangrijk dat werkgevers en opdrachtgevers in de bouw weten wat de arbeidsrechtelijke consequenties zijn van een arbeidsongeval en wat er van hen wordt verlangd om dit te voorkomen.

Tijdens de bouwtafel worden onder andere de volgende vragen beantwoord: 

  • Is een werkgever altijd aansprakelijk?
  • Wie is er verantwoordelijk als er werknemers van verschillende bedrijven op de bouwplaats werken?
  • Wat als een zzp'er tijdens het werk een ongeval krijgt?
  • Hoe kan werkgeversaansprakelijkheid worden voorkomen?

​​​​​Pieter van den Brink en Minke Holdtgrefe, beiden advocaat arbeidsrecht en onderdeel van de Marktgroep Bouw, geven tijdens de bouwtafel antwoord op deze vragen. Uiteraard is er ook de gelegenheid tot het stellen van vragen. U kunt zich inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Wat en wanneer

De online bouwtafel is voor professionals in de bouw: ontwikkelaars, aannemers, beleggers, adviesbureaus, architecten maar ook voor professionals die vanuit de overheid met bouw bezig zijn.

Het doel van de bouwtafel is om iedere maand kennis en ervaringen uit te wisselen over diverse juridische vraagstukken in de bouw. Als professional in de bouw deelt u vraagstukken uit de praktijk en onze advocaten belichten het onderwerp vanuit de theorie. Zo krijgt u weer nieuwe VitamineBouw binnen.

De bouwtafel vindt plaats van 09:00 - 09:30 uur. We zullen interactie opzoeken aan de hand van bovengenoemd thema. Heeft u op voorhand een gespreksonderwerp? Stuur een e-mail naar holdtgrefe@thna.nl o.v.v. "Onderwerp bouwtafel".

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. Vult u uw telefoonnummer in, dan kunnen wij deze gebruiken om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden

Het formulier kon niet geladen worden, probeer het later nogmaals.