Gemeentemaand: Cursus Motiveren van Besluiten

Geregeld gaan besluiten bij de bestuursrechter onderuit vanwege motiveringsgebreken. Dit zorgt voor veel vertraging die vaak gemakkelijk voorkomen had kunnen worden door wat meer aandacht te besteden aan de onderbouwing van standpunten en veronderstellingen die in het betreffende besluit zijn opgenomen. Bij veel gemeenten staat het creëren van aandacht voor het motiveren van besluiten dan ook hoog op de agenda. Bestuursrechtspecialisten Hugo Pennarts en Joyce van der Holst leggen in deze cursus het belang aan u uit om te motiveren en geven u aandachtspunten en handvatten mee om in het vervolg door u opgestelde besluiten van een betere en bestendigere onderbouwing te kunnen voorzien. Dit zullen zij onder meer doen aan de hand van casus uit de praktijk, waarbij tijdens de cursus ook gelegenheid bestaat hier vragen over te stellen.

Gemeentemaand

Dit webinar is onderdeel van de Gemeentemaand. De gehele maand november gaan onze specialisten in een reeks van interviews, webinars en podcasts in op uitdagende thema's die voor lokale overheden van toepassing zijn in het jaar 2020. Heeft u zich nog niet aangemeld voor de Gemeentemaand? Uw aanmelding voor dit webinar geldt ook direct voor de Gemeentemaand. U krijgt daarbij toegang tot de besloten LinkedIn-groep. Klik hier voor meer informatie.

U kunt zich aanmelden voor deze cursus via onderstaand formulier.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze ontbijtbijeenkomst. De niet-verplichte velden gebruiken wij om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden