Het arbeidsongeschiktheidsstelsel: een onmogelijke puzzel? De zieke werknemer, nu en in de toekomst. - Sessie 2

Tijdens de ontbijtbijeenkomst van 4 juli 2024 staan Minke Holdtgrefe en Pieter van den Brink stil bij de laatste ontwikkelingen rondom het arbeidsongeschiktheidsstelsel.

De regels omtrent de zieke werknemer vormen een doolhof aan regels en verplichtingen. Eén fout kan een werkgever duur komen te staan, want het risico op een loonsanctie ligt altijd op de loer. De achterstanden bij het UWV en tekorten bij arbodiensten maken het er niet beter op, maar veroorzaken juist meer onduidelijkheid en hindernissen.

Den Haag lijkt zich bewust te zijn van deze problematiek en heeft de commissie OCTAS de opdracht gegeven om het arbeidsongeschiktheidsstelsel te onderzoeken. De conclusie van het rapport is weinig verrassend: het arbeidsongeschiktheidsstelsel is te complex en moet veranderen. Een conclusie die onze arbeidsrechtadvocaten onderschrijven. Tijd om in de volgende Ontbijtbijeenkomsten bij deze laatste ontwikkelingen stil te staan.

Wat kunt u verwachten?

  • Actuele wetgeving en rechtspraak: een update van recente rechtspraak en wetgeving over de zieke werknemer
  • Toekomstperspectieven: wat zijn de aanbevelingen van commissie OCTAS en wat betekenen deze voor de toekomst van de zieke werknemer en uw organisatie?
  • Praktische inzichten: concrete handvatten om binnen uw organisatie om te gaan met de verplichtingen van de werkgever en de eigenrisicodrager voor de Ziektewet en WIA

Mis deze kans niet om in vogelvlucht uw kennis over de huidige verplichtingen te verbreden en uw organisatie voor te bereiden op de toekomst.

Wat en wanneer?

Het doel van de ontbijtbijeenkomst is om kennis en ervaringen uit te wisselen over diverse HR-vraagstukken. Tijdens de ontbijtbijeenkomst staat er steeds een ander thema centraal. Als HR-professional deelt u vraagstukken uit de praktijk en onze advocaten belichten het onderwerp vanuit de theorie. Zo krijgt u weer nieuwe Vitamine Arbeidsrecht binnen.

De ontbijtbijeenkomst vindt plaats op donderdag 4 juli. Vanaf 07:45 uur staat er een ontbijtbuffet voor u klaar. Om 09:30 uur is de bijeenkomst afgelopen en is er gelegenheid tot napraten. We zien er naar uit om u te ontvangen.

Bent u er ook bij op donderdag 4 juli? Kosteloos aanmelden kan via onderstaande formulier.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. Vult u uw telefoonnummer in, dan kunnen wij deze gebruiken om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden

Het formulier kon niet geladen worden, probeer het later nogmaals.