HR-tafel: Vitamine Arbeidsrecht

De stichtingsbestuurder werd jaren lang als 'gewone' werknemer gezien. Voor de stichtingsbestuurder gold namelijk de ontslagbescherming van de preventieve ontslagtoets. Na een formeel ontslag als stichtingsbestuurder was in beginsel een gang naar de rechter of het UWV nodig om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Daar is verandering in gekomen door de inwerkingtreding van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen ('WBTR') per 1 juli 2021. De preventieve ontslagtoets voor de stichtingsbestuurder is vervallen. De stichtingsbestuurder geniet sindsdien minder ontslagbescherming, maar dat betekent niet dat de stichtingsbestuurder zomaar kan worden ontslagen. Zorgvuldig handelen is vereist. 

Verder heeft de WBTR de mogelijkheid geopend dat een belanghebbende, zoals een werknemer, aan de rechter het ontslag van de stichtingsbestuurder kan verzoeken.

Wilt u meer weten over de (arbeidsrechtelijke) gevolgen van de WBTR? In deze Vitamine Arbeidsrecht praten wij u bij over de WBTR en bespreken we de (arbeidsrechtelijke) aandachtspunten.

Wat en wanneer

Het doel van de HR-tafel is om elke twee weken kennis en ervaringen uit te wisselen over diverse HR-vraagstukken. Tijdens deze HR-tafel staat er steeds een ander thema centraal. Als HR-professional deelt u vraagstukken uit de praktijk en onze advocaten belichten het onderwerp vanuit de theorie. Zo krijgt u weer nieuwe Vitamine Arbeidsrecht binnen.

Juist om verbinding met elkaar te krijgen houden we het gezelschap klein en is er ruimte voor een beperkt aantal deelnemers per keer. U kunt kiezen of u zich elke twee weken wilt inschrijven of eenmalig.

De HR-tafel vindt altijd plaats van 09:00 - 09:30 uur. We zullen interactie opzoeken aan de hand van een thema. Heeft u op voorhand een gespreksonderwerp? Stuur een e-mail naar hagen@thna.nl o.v.v. "Onderwerp HR-tafel".

Meld u aan voor de HR-tafel van donderdag 14 oktober 2021 door onderstaand formulier in te vullen. We organiseren de HR-tafel elke twee weken. U kunt zich aanmelden voor overige data door hier naar het evenementenoverzicht te gaan.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. Vult u uw telefoonnummer in, dan kunnen wij deze gebruiken om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden