HR-tafel: Vitamine Arbeidsrecht

Iedere organisatie krijgt in meer of mindere te maken met zieke werknemers. De werkgever is verplicht om de werknemer die vanwege ziekte niet kan werken gedurende twee jaar ten minste 70% van het salaris door te betalen. Na die periode stopt deze verplichting in principe. Maar geldt dit ook voor de verantwoordelijkheid om zieke werknemers te re-integreren? En wat te denken van een zieke werknemer die na afwijzing van zijn WIA-aanvraag een aanbod aan de werkgever doet om eigen werk of passend werk te verrichten: moet de werkgever daar gehoor aan geven? En welke rol speelt de bedrijfsarts in dat kader? Tijdens de eerstvolgende HR-tafel bespreken we deze vragen.

Het doel van de HR-tafel is om elke twee weken kennis en ervaringen uit te wisselen over diverse HR-vraagstukken. Tijdens deze HR-tafel staat er steeds een ander thema centraal. Als HR-professional deelt u vraagstukken uit de praktijk en onze advocaten belichten het onderwerp vanuit de theorie. Zo krijgt u weer nieuwe Vitamine Arbeidsrecht binnen.

Wat en wanneer

Juist om verbinding met elkaar te krijgen houden we het gezelschap klein en is er ruimte voor een beperkt aantal deelnemers per keer. U kunt kiezen of u zich elke twee weken wilt inschrijven of eenmalig.

Deze HR-tafel vindt plaats van 09:00 - 09:30 uur. We zullen interactie opzoeken aan de hand van een thema. Heeft u op voorhand een gespreksonderwerp? Stuur een e-mail naar olsthoorn@thna.nl o.v.v. "Onderwerp HR-tafel".

Meld u aan voor de HR-tafel van donderdag 29 april aanstaande door onderstaand formulier in te vullen. We organiseren de HR-tafel elke twee weken. U kunt zich aanmelden voor overige data door hier naar het evenementenoverzicht te gaan.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze ontbijtbijeenkomst. De niet-verplichte velden gebruiken wij om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden