Kostenverhaal en financiële bijdragen

Het verzekeren van het wettelijk verplichte kostenverhaal is een essentieel onderdeel van gebiedsontwikkeling. In de meeste gevallen slagen gemeenten erin het kostenverhaal te verzekeren door contractuele afspraken met initiatiefnemers te maken. In sommige gevallen kan vaststelling van een exploitatieplan nodig zijn. Hoe gaat dit na inwerkingtreding van de Omgevingswet (vermoedelijk per 1 juli 2022) in zijn werk? En weet u al hoe de verruimde mogelijkheden voor het vragen van financiële bijdragen kunnen worden benut en hoe u als gemeente daarop kunt en moet voorbereiden?

Jurgen Vermeulen en Sheila van Gemeren geven op dinsdag 8 juni 2021 een webinar over actuele jurisprudentie en vertellen u meer over de voorbereiding op de Omgevingswet, inclusief de huidige en toekomstige mogelijkheden voor het vragen van financiële bijdragen. Meld u aan door onderstaand formulier in te vullen.

Gemeentemaand 2021

Net als in 2020 organiseren wij in november 2021 de Gemeentemaand. In deze maand worden (juridische) onderwerpen behandeld waar gemeenten in de praktijk mee te maken krijgen. Tijdens webinars, interviews, podcasts en meer wordt u volledig bijgepraat. Wilt u alvast op de hoogte gehouden worden van het nieuws rondom de Gemeentemaand? Schrijf u dan hier alvast in.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. De niet-verplichte velden gebruiken wij om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden