Loonsanctie bij ziekte: kan de werkgever het wel goed doen?

Bij ziekte van een werknemer moeten diverse re-integratieverplichtingen worden nageleefd. Denk aan het periodiek inschakelen van de bedrijfsarts, re-integratie in spoor 1 en 2 en verschillende administratieve taken.

Stelt het UWV bij de poortwachterstoets vast dat onvoldoende is gedaan aan re-integratie, dan wordt de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte van twee jaar met nog eens maximaal een jaar verlengd. Dit is de zogeheten 'loonsanctie'. Loonsancties worden niet alleen bij grove fouten opgelegd; één tekortkoming kan al voldoende zijn.

Tijdens deze ochtend staan we stil bij:

  • hoe een loonsanctie kan worden voorkomen of bekort;
  • belangrijke recente ontwikkelingen ten aanzien van de WIA-beslissing;
  • actuele rechtspraak over de loonsanctie die van belang is voor het maken van de keuze om wel of niet tegen een loonsanctie in bezwaar te gaan.

We zien er naar uit om u te ontvangen tijdens deze ontbijtbijeenkomst. Vanaf 07:45 uur staat er een ontbijtbuffet voor u klaar. Om 09:30 uur is de bijeenkomst afgelopen en is er gelegenheid tot napraten. U kunt zich kosteloos inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. Vult u uw telefoonnummer in, dan kunnen wij deze gebruiken om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden

Het formulier kon niet geladen worden, probeer het later nogmaals.