Gemeentemaand: Datalekken bij de overheid

Ruim twee jaar na de inwerkingtreding van de AVG zijn inmiddels een hoop datalekken gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het openbaar bestuur is goed voor 17% van alle datalekmeldingen. Dat datalekken veelvuldig voorkomen bij de overheid staat vast. Belangrijk is dat uw organisatie goed in staat is om vast te stellen of sprake is van een datalek in de zin van de AVG. Bovendien moeten vragen beantwoord worden over het risico van het datalek en het al dan niet melden daarvan. Er moet een cultuur ontstaan waarin (mogelijke) datalekken intern gemeld worden. Dat betekent ook dat er een bepaalde mate van privacybewustzijn moet zijn binnen uw organisatie. Advocaat privacyrecht Corine d’Hulst geeft antwoord op de voornoemde vragen en bespreekt tegelijkertijd de recente ontwikkelingen en voorbeelden tijdens dit webinar.

Gemeentemaand

Dit webinar is onderdeel van de Gemeentemaand. De gehele maand november gaan onze specialisten in een reeks van interviews, webinars en podcasts in op uitdagende thema's die voor lokale overheden van toepassing zijn in het jaar 2020. Heeft u zich nog niet aangemeld voor de Gemeentemaand? Uw aanmelding voor dit webinar geldt ook direct voor de Gemeentemaand. U krijgt daarbij toegang tot de besloten LinkedIn-groep. Klik hier voor meer informatie.

U kunt zich aanmelden voor dit webinar via onderstaand formulier.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze ontbijtbijeenkomst. De niet-verplichte velden gebruiken wij om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden