Gemeentemaand: Regievoering Volkshuisvesting (Praktijk)

Aansluitend op het webinar van 5 november en de interviews met wethouder Fahid Minhas, die als voormalig projectontwikkelaar en huidig gemeentelijk bestuurder spreekt, en Maria Molenaar die als voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonstad Rotterdam haar visie geeft, wordt tijdens dit webinar ingegaan op de praktijk van de regievoering in de volkshuisvesting. Gekeken wordt hoe de conclusies en handreikingen uit het eerste webinar doorklinken in de praktijk en in de verschillende dossiers die elke gemeente moet combineren met het woondossier. Zo gaat de Wmo uit van de woonsituatie voor de gemeentelijke zorgtaak, zal commerciële op sociale bouw moeten worden afgestemd, zal het ruimtegebruik voor sport op dat van woningbouw moeten worden afgestemd waar sport ook weer de volksgezondheid en dus de zorg raakt. Herstructurering van wijken raakt de huurportefeuille van woningcorporaties. Senioren, studenten, statushouders, verschillende inkomensgroepen, zij allen hebben met het woondossier te maken. Welke aandachtspunten liggen hier en hoe kan ervan worden geleerd voor de belangrijke taak van gemeenten in de volkshuisvesting?

Gemeentemaand

Dit webinar is onderdeel van de Gemeentemaand. De gehele maand november gaan onze specialisten in een reeks van interviews, webinars en podcasts in op uitdagende thema's die voor lokale overheden van toepassing zijn in het jaar 2020. Heeft u zich nog niet aangemeld voor de Gemeentemaand? Uw aanmelding voor dit webinar geldt ook direct voor de Gemeentemaand. U krijgt daarbij toegang tot de besloten LinkedIn-groep. Klik hier voor meer informatie.

U kunt zich aanmelden voor dit webinar via onderstaand formulier.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze ontbijtbijeenkomst. De niet-verplichte velden gebruiken wij om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden