Webinar Zorg: Beëindiging van de (geneeskundige) behandelingsovereenkomst

De beëindiging van de (geneeskundige) behandelingsovereenkomst is een gecompliceerd onderwerp. Waar de patiënt vrij probleemloos de overeenkomst kan opzeggen, is dat voor een zorgaanbieder een stuk lastiger. Naast dat er sprake moet zijn van een gewichtige reden, dient de hulpverlener verschillende zorgvuldigheidseisen in acht te nemen. Maar wanneer kan er worden gesproken van een gewichtige reden? En hoe toetst de rechter of aan de zorgvuldigheidseisen is voldaan? Om de hulpverlener enige handvatten te bieden, heeft de KNMG de Richtlijn ‘Niet-aangaan of beëindiging van de behandelingsovereenkomst’ opgesteld. Begin dit jaar is de richtlijn uit 2005 geactualiseerd op basis van jurisprudentie. Een mooi moment om weer even stil te staan bij dit onderwerp. 

Kosteloos webinar

Tijdens een kosteloos webinar gaan Alexandra van den Eijnden en Dagmar van der Wal, beiden advocaat binnen marktgebied zorg, in op de zorgplicht van de zorgaanbieder in het geval van zorgbeëindiging. Naast dat het onderwerp casuïstiek wordt besproken, geven zij u tevens een aantal praktische tips mee.

Het webinar vindt plaats op donderdag 18 maart van 12:30 – 13:30 uur. U kunt zich aanmelden voor het webinar door onderstaand formulier in te vullen. Na aanmelding ontvangt u per e-mail instructies voor het deelnemen.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze ontbijtbijeenkomst. De niet-verplichte velden gebruiken wij om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden