Ga naar de inhoud

Het ondernemingsrecht heeft betrekking op de inrichting van rechtspersonen/vennootschappen. Ben je van plan om een onderneming op te richten? Vraag je je af welke ondernemingsvorm het beste bij je bedrijf past? Overweeg je om te fuseren of een bedrijf over te nemen? Wil je het risico beperken om als bestuurder aangesproken te worden voor schulden van de onderneming? Wij kunnen je op al deze terreinen bijstaan, als adviseur en zelfs als regisseur.

Een onderneming oprichten

Wat is de meest geschikte structuur voor jouw onderneming? Dat is afhankelijk van het soort onderneming dat je wilt voeren en van de (financiële) betrokkenheid van de stakeholders. Je kunt daarbij denken aan een besloten vennootschap (bv), een naamloze vennootschap (nv), een commanditaire vennootschap of een maatschap. Wij bieden je inzicht in de voor- en nadelen en helpen je bij het maken van de juiste keuze.

Besturing van organisaties

Regelgeving voor beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde vennootschappen op het gebied van ‘goed besturen’ is toegenomen. Het invoeren van de Nederlandse corporate governancecode en richtlijnen voor non-profitorganisaties stelt cliënten voor de uitdaging om aan al die vereisten te voldoen. Wanneer ben je ‘compliant’? Onze cliënten hebben behoefte aan een advocaat die het woud van regels doorzichtig maakt en met hen meedenkt in oplossingen en concrete adviezen.

Bestuurdersgeschillen

Duidelijke afspraken tussen aandeelhouders, bestuur of directie kunnen geschillen voorkomen. Wij helpen je bij het opstellen van statuten waarin rechten en plichten duidelijk zijn vastgelegd, ook als het misgaat. Mocht er een geschil ontstaan, heb je behoefte aan een advocaat die jouw zakelijke belangen behartigt met oog voor de persoonlijke effecten. Wij zoeken samen met de betrokkenen naar een voor alle partijen aanvaardbare oplossing.

Fusies en overnames

Een overname of fusie wordt ingegeven door de kansen die je ziet voor je onderneming. Een dergelijke transactie kent echter veel juridische en financiële risico’s. Een goede inventarisatie in de vorm van een due diligence-onderzoek kan een deel van die risico’s ondervangen.

Wat als de onderhandelingen leiden tot escalaties of zelfs worden afgebroken? Welke afspraken moet je met elkaar maken voordat de deal wordt gesloten? Welke garanties kun je bieden en verlangen in een samenwerking? Ons kantoor heeft een breed palet aan expertises in huis die bij een transactie een rol spelen. Wij bieden je op alle terreinen snel en deskundig juridisch advies.

Internationaal

Ondernemingen opereren steeds internationaler. Directe toegang tot kennis van buitenlandse rechtssystemen is daarbij van groot belang. Dankzij onze deelname aan drie internationale netwerken kunnen wij putten uit corporate kennis in tenminste 220 landen. Wij kunnen je ook helpen bij het vinden van een buitenlandse expert met wie we al goede ervaringen hebben.