null

Gebiedsontwikkeling van A tot Z

Voordat een nieuwe ontwikkeling van de grond komt, is er al veel werk verzet. Er moeten gronden worden verworven, afspraken met de gemeente worden gemaakt, overeenkomsten worden gesloten, toestemmingen en vergunningen worden verkregen etc. Bij elke stap van zo'n gebiedsontwikkeling spelen juridische uitdagingen.

Juridisch expert in alle fases van gebiedsontwikkeling

Onze specialisten hebben alle kennis in huis om die uitdagingen het hoofd te bieden. Wij begeleiden gebiedsontwikkelingen echt van A tot Z en combineren daarbij hoge juridisch specialistische kennis met een nuchtere en vooral praktische aanpak. Gedreven om goede resultaten te boeken voor onze cliënten.

Er zijn momenteel veel issues waar onze cliënten – gemeenten, beleggers, ontwikkelaars, woningcorporaties en aannemers - tegenaan lopen. Kunnen wij nog wel één-op-één een gronddeal sluiten? Zit stikstof in de weg? Welke mogelijkheden en verplichtingen zijn er voor realisatie van sociale en middenhuur? Hoe zit het met die nieuwe Omgevingswet? Hoe moeten we omgaan met zittende huurders in een herontwikkeling? Kortom: hoe gaan we samen die enorme woningbouwopgave van 1 miljoen nieuwe woningen voor elkaar krijgen?

Of het nu even sparren is, een overeenkomst opstellen of naar de rechtbank bij een conflict; onze specialisten helpen u graag in alle fases. Maar dat niet alleen.

Blogreeks gebiedsontwikkeling

Omdat één middag veel te kort is, hebben we besloten om in aanloop naar het seminar Snel en Goed Woningen Bouwen op 22 september 2022 onze kennis vast te delen in de Blogreeks gebiedsontwikkeling. Daarin komen verschillende onderwerpen aan bod die in alle fasen van een gebiedsontwikkeling kunnen spelen. Geen theoretische beschouwingen maar duidelijke en scherpe analyses waarin we kansen en mogelijkheden voor u signaleren.  

De eerstvolgende blogs zullen gaan over de kruimelgevallenregeling, samenwerkingsvormen bij gebiedsontwikkeling en gemeentelijke regie bij woningbouw.

Onze blogs zullen wekelijks verschijnen en worden gepubliceerd op onze website en gedeeld via LinkedIn. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief van onze marktgroep Bouw. Hierin worden onze blogs en andere interessante wetenswaardigheden op het gebied van bouw en gebiedsontwikkeling gebundeld zodat u snel op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. 

We hopen u te zien op 22 september a.s. en tot die tijd te informeren en inspireren met onze blogs!

Namens ons hele team Bouw & BBA, Christine Visser.