De impact van de gevolgen rondom het coronavirus beheerst een groot deel van het dagelijkse leven. Graag pakken wij deze kans om u te bedanken voor alle inspanningen in deze onzekere tijd. Onder deze omstandigheden wordt extra duidelijk hoe belangrijk de bijdrage uit de zorg is voor onze samenleving. En juist nu, komen we samen verder dan je denkt.

Samen met Verstegen accountants en adviseurs en Velink & De Die (advocatenkantoor gespecialiseerd in gezondheidsrecht) hebben wij vragen en antwoorden opgesteld die voor de zorgbranche van belang zijn in de coronacrisis. Heeft u aanvullende vragen of wilt u advies op maat? Neem contact op met een van onze specialisten.

Vragen en antwoorden

De druk op de werkvloer neemt toe, evenals de vragen rondom de noodzakelijke maatregelen. Mag het verlof van medewerkers ingetrokken worden? Mag een zorgorganisatie de temperatuur van personeel meten en vastleggen? Zijn zorgorganisaties de hoge WW-premie verschuldigd, indien zorgpersoneel tijdens de verspreiding van het coronavirus moet overwerken? Wat is de impact van het virus op (nieuw)bouwprojecten? Mag ik betalingen opschorten als een leverancier niet levert?

Wij delen graag onze juridische kennis en tips met u in vragen en antwoorden verdeeld over verschillende rechtsgebieden.