Medewerkers - Ten Holter Noordam advocaten

Podcast Vitamine B

Joyce van der Holst gaat voor de podcastreeks Vitamine B in gesprek met boeiende gesprekspartners over uiteenlopende onderwerpen binnen het bestuursrecht. Beluister de podcast via Spotify of podcast app Anchor.fm.

Aflevering 4: In gesprek met mediator Dina Helia van Zeben

In deze aflevering van Vitamine B gaat Joyce in gesprek met Dina Helia van Zeben, mediator en oprichter van haar eigen mediation kantoor Z!nt mediation. Met Dina Heila van Zeben spreekt Joyce over het belang en de waarde van mediation in het bestuursrecht. Wat draag mediation bij aan een geschil? Hoe ga je te werk als je de optie van mediation wilt verkennen bij een bestuursorgaan? Moet mediation sterker worden verankerd in het bestuursrecht? Dit en meer vragen komen in deze podcast aan bod. Beluister de podcast via Spotify of podcastapp Anchor.fm.

Aflevering 3: In gesprek met bestuursrechter Jan van Breda

In deze aflevering van Vitamine B gaat Joyce in gesprek met Jan van Breda, bestuursrechter bij de rechtbank Gelderland en later dit jaar staatsraad bij de Raad van State. Met Jan van Breda spreekt Joyce over het procederen bij de bestuursrechter. Hoe bereidt een rechter zich voor? Staat de uitkomst voorafgaand aan de zitting al zo goed als vast? Hoe kun je je het beste op een zitting voorbereiden? Dat en meer komt in deze podcast aan bod. Beluister de podcast via Spotify of podcastapp Anchor.fm.

Aflevering 2: In gesprek met de voormalig Nationaal Ombudsman

In de tweede aflevering van Vitamine B gaat Joyce in gesprek met Alex Brenninkmeijer: voormalig Nationaal Ombudsman, rechter en hoogleraar en tegenwoordig lid van de Europese Rekenkamer. Met Alex Brenninkmeijer spreekt Joyce over het belang van (zo vroeg mogelijke) burgerparticipatie in – voornamelijk – grote omgevingsrechtelijke dossiers. Beluister de podcast via Spotify of podcastapp Anchor.fm.

Aflevering 1: In gesprek met de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Beluister de podcast hier via Spotify of podcastapp Anchor.fm.

In deze eerste aflevering gaat Joyce in gesprek met Bart Jan van Ettekoven, de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij spreken over de vroegere muzikale carrière van Van Ettekoven, maar ook en hoofdzakelijk over de uitdagingen die de coronacrisis de Afdeling heeft gebracht en nog steeds brengt. Hoe borg je gelijkwaardigheid van partijen in een tijd waarin veel zittingen digitaal plaatsvinden? En hoe wringen privacy en openbaarheid wanneer zittingen op YouTube kunnen worden teruggekeken? Dit en meer komt in deze aflevering aan de orde.