Medewerkers - Ten Holter Noordam advocaten

Podcast Vitamine B

Joyce van der Holst gaat voor de podcastreeks Vitamine B in gesprek met boeiende gesprekspartners over uiteenlopende onderwerpen binnen het bestuursrecht. Beluister de podcast via Spotify of podcast app Anchor.fm.

Aflevering 1: In gesprek met de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Beluister de podcast hier via Spotify of podcastapp Anchor.fm.

In deze eerste aflevering gaat Joyce in gesprek met Bart Jan van Ettekoven, de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij spreken over de vroegere muzikale carrière van Van Ettekoven, maar ook en hoofdzakelijk over de uitdagingen die de coronacrisis de Afdeling heeft gebracht en nog steeds brengt. Hoe borg je gelijkwaardigheid van partijen in een tijd waarin veel zittingen digitaal plaatsvinden? En hoe wringen privacy en openbaarheid wanneer zittingen op YouTube kunnen worden teruggekeken? Dit en meer komt in deze aflevering aan de orde.

Volgende aflevering met voormalig Nationale Ombudsman

In de volgende aflevering van Vitamine B gaat Joyce in gesprek met Alex Brenninkmeijer: voormalig Nationale Ombudsman, rechter en hoogleraar en tegenwoordig lid van de Europese Rekenkamer. Met Alex Brenninkmeijer spreekt Joyce over het belang van (zo vroeg mogelijke) burgerparticipatie in – voornamelijk – grote omgevingsrechtelijke dossiers. Deze aflevering wordt volgende maand gepubliceerd.