null

Cornelis van der Sluis

Bestuurs- en omgevingsrecht
+31 (0)88 234 45 67
+31 (0)6 13 32 76 93
sluis@thna.nl

Cornelis van der Sluis is partner en advocaat bestuurs- en omgevingsrecht sinds 2009. Hij is gespecialiseerd in handhavingskwesties, schaarse vergunningen en de Wet openbaarheid van bestuur. Hij deelt zijn inzichten, nieuws en achtergronden over het onderwerp overheidsinformatie via zijn website www.overheidenopenbaarheid.nl, LinkedIn en de vele trainingen die hij geeft. Ook publiceert hij regelmatig in onder andere De Gemeentestem en Binnenlands Bestuur en is hij auteur voor Wolters Kluwer en Sdu.

Door Cornelis’ ervaring als rijksambtenaar bij het toenmalige ministerie van Verkeer en Waterstaat kent hij de overheid van binnenuit. Daardoor weet hij hoe hij in het politieke speelveld moet opereren. De continue spanning tussen het algemeen belang en individuele belangen maakt het bestuursrecht voor Cornelis zo interessant. Hij is onderdeel van het marktgebied Overheid. Ook treedt Cornelis regelmatig op als rechter-plaatsvervanger voor de rechtbank Oost-Brabant.

Naast alle meters die Cornelis graag voor zijn vak maakt, maakt hij er op sportief vlak ook een flink aantal. Met enige regelmaat loopt hij een marathon. Daarnaast is hij – hoe kan het anders als groot fan van zijn stad Rotterdam – fervent Feyenoordsupporter.