Emiel de Joode - Ten Holter Noordam advocaten

Emiel de Joode

Arbeidsrecht & Privacyrecht
+31 (0)88 234 45 20
+31 (0)6 53 23 41 59
joode@thna.nl

Emiel de Joode is partner, advocaat arbeidsrecht en lid van het dagelijks bestuur van ons kantoor. Hij adviseert zijn cliënten over het arbeidsrecht in brede zin. Dat betreft zowel het individuele als collectieve arbeidsrecht. Daarnaast is Emiel gespecialiseerd in privacyrecht, met name op het onderwerp ‘AVG op de werkvloer’. Hij adviseert ondernemingen, instellingen en overheidsorganen over camera’s op de werkvloer, het beleid op alcohol, drugs en medicijnen en de bescherming van persoonsgegevens van zieke werknemers.

De dynamiek en het sociale van het arbeidsrecht spreken Emiel erg aan, evenals het feit dat zaken in het arbeidsrecht vaak met spoed om een oplossing vragen. “De interactie tussen werkgever en werknemer staat in het arbeidsrecht centraal. Gezien hun dagelijkse verstandhouding moet de juridische kant van deze samenwerking op orde zijn en moeten conflicten zo snel mogelijk worden opgelost.”

Emiel blogt regelmatig over actuele onderwerpen binnen het arbeidsrecht en privacyrecht. Eind 2019 heeft hij een White paper over Alcohol, drugs en Medicijnenbeleid (ADM) binnen organisaties geschreven.

Emiel is sportief. Hij speelt actief veldvoetbal, loopt veel hard en houdt van langeafstandschaatsen. Hij heeft inmiddels twee keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee gereden. Daarnaast houdt hij van muziek en speelt hij geregeld piano.