Student-stagiair

Je studeert en bent derdejaars bachelor of je bent bezig met je master. Een stage is een goede manier om ons kantoor en de diverse facetten van de advocatuur te leren kennen. Onze sfeer op kantoor en de laagdrempeligheid onder collega’s maakt dat het een fijne plek is om te werken. In een prachtig kantoor met uitzicht op de Erasmusbrug!

Wat houdt een stage bij THNa in?
Je woont besprekingen en zittingen bij, helpt bij het voorbereiden van processtukken, het opstellen van notities voor het beantwoorden van rechtsvragen en je doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je wordt begeleid door advocaten die naast hun werk als advocaat ook regelmatig doceren aan de universiteit, annotaties schrijven en plaatsvervangend rechter zijn.
Daarnaast neem je deel aan andere vakgerichte activiteiten van ons kantoor, zoals (ontbijt)workshops, inhouse cursussen en jurisprudentielunches. Ook ben je van harte welkom bij de sociale activiteiten, zoals de wekelijkse kantoorborrel en de borrels van de Jonge Balie Rotterdam.

Procedure bij sollicitatie

Een stage bij ons kantoor duurt gemiddeld twee maanden en is op fulltime basis. Daarnaast biedt Ten Holter Noordam advocaten een stagevergoeding. Tijdens je stage word je begeleid door één van de jonge kantoorgenoten. Heb je te maken met het afronden van één of twee vakken? Dan is het in overleg mogelijk om parttime stage te lopen.

Voor het collegejaar 2022-2023 is er weer plek voor student-stagiairs
Bekijk hier de vacature. (Open) sollicitaties, voorzien van motivatiebrief, curriculum vitae, cijferlijsten en stagebeoordelingen kun je online versturen via het formulier op de vacature pagina.

Testimonial

Lees hier de ervaringen van student-stagiairs die je voorgingen:

"Op de fiets springen om naar een zitting in de rechtbank van Rotterdam te gaan, twee contracten vergelijken om te kijken welke voor onze cliënt het beste uitpakt, een analyse schrijven over de uitleg van één woord dat voor de advocaat eventueel de doorslag kan zijn, het opstellen van een bezwaar- of beroepschrift, en ga zo maar door. Met een (kleine) greep uit de werkzaamheden die ik tijdens mijn stage mocht verrichten, wordt het al snel duidelijk. Ten Holter Noordam advocaten betrekt de student-stagiair volledig in de dagelijkse praktijk.

Het gevoel dat je echt iets toevoegt krijg je ook keer op keer terug. Adviezen, notities of analyses die je schrijft worden actief gebruikt door de advocaat. Bij écht goed werk, en een goede controle uiteraard, kan het zelfs voorkomen dat je notitie één op één naar de cliënt toegestuurd wordt. Voor mij was dat het grootste compliment! Je bent stagiair, maar je voelt je collega. 


Juridisch gezien heb ik bij THNa veel uitdaging ervaren. Door de grote verantwoordelijkheid die je meteen krijgt, mag je met concrete zaken werken. Je past je theorie direct op de praktijk toe. Als je ergens specifieke interesse in hebt - voor mij was dit bouwrecht - dan word je hier actief in betrokken. Ook contractenrecht spreekt mij erg aan, met als gevolg dat ik bij een dossier de volledige totstandkoming van een contract meemaakte. Vanaf het bespreken van de wensen van de partijen, naar het concept tot aan het eindresultaat met de ondertekening van het contract; waarbij ik iedere afspraak mee mocht. Naast uitdagend werk is natuurlijk ook de sfeer belangrijk. Ik heb het ervaren als vooral heel gezellig, informeel en met een goede dosis humor. Daarbij wordt iedereen met open armen ontvangen, je kan en mag hier volledig jezelf zijn. 


Ik kijk terug op een ontzettend leerzame, leuke en fijne stageperiode. Sectie BBA: bedankt voor alle leuke opdrachten en de prettige feedback. Ik ben in twee maanden ontzettend gegroeid, in juridische kennis maar ook in mijn eigen ontwikkeling, daarvoor ben ik jullie heel dankbaar! Wie weet tot snel! En voor nu: ik ga weer terug naar mijn baan in de bouw, op naar de master Privaatrecht en met al deze extra vrije tijd kan ik weer lekker gaan klussen in mijn huisje. Bedankt voor de goede zorgen!" - Dewi van Loon, 29 december 2022

Advocaat-stagiair

Ben jij (bijna) afgestudeerd en wil jij aan de slag als advocaat-stagiair? Bij THNa heb je het voordeel van de breedte van alle rechtsgebieden en een informele en open sfeer waar je iedereen kent. Bij ons krijg je de ruimte om je eigen praktijk op te bouwen. Heb jij ideeën die ons kantoor verder kunnen brengen? Wij staan open voor initiatief en kijken graag met jou of we dit kunnen uitwerken.

Jouw ontwikkeling staat centraal
Uiteraard ligt de focus, zeker de eerste periode, vooral op jouw start als advocaat en inhoudelijke ontwikkeling. Maar je wordt ook meteen betrokken bij alle aspecten van de commerciële praktijkvoering: acquisitie, relatiebeheer, netwerkclubs en profilering.

Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen als advocaat en op persoonlijk vlak. Je krijgt snel eigen verantwoordelijkheid en voert al snel zelf klantgesprekken. Dit uiteraard onder goede persoonlijke begeleiding, waardoor je jezelf snel kunt ontwikkelen en een daadwerkelijke bijdrage levert aan zaken. Door de diversiteit in cliënten is er veel afwisseling in het werk. Jij komt het best tot je recht als je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Naast het volgen van de verplichte beroepsopleiding, zijn er meer mogelijkheden die wij graag met je bespreken.

Initiatieven worden gezien en gewaardeerd!
Je werkt mee in zaken van partners en medewerkers en krijgt al snel eigen verantwoordelijkheden. Binnen jouw sectie, maar ook kantoorbreed. Van jou verwachten we een grote inzet, waarbij altijd de deur openstaat als je vragen hebt of even wilt sparren. Wij noemen dat 'Samen verder dan je denkt'! Dit geldt voor onze interne samenwerking maar zeker ook naar onze cliënten.

Er wordt naar je geluisterd en initiatieven worden gewaardeerd en onderzocht voor verdere uitwerking. De sfeer is goed en informeel en het team bestaat uit veel jonge medewerkers. Een plek waar je een goede opleiding krijgt in een gezondere werkcultuur, zodat jouw werk-privé balans in evenwicht is. Op een van de mooiste locaties van Rotterdam met een prachtig uitzicht op de Maas.

Procedure bij sollicitatie

Bij onze sollicitaties volgen wij een vaste procedure. We maken een eerste selectie op basis van jouw schriftelijke stukken. Als die uitkomst positief is, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek waarin we vooral kennismaken met elkaar. Verloopt dit gesprek positief? Dan volgt er een tweede selectiegesprek. Als de uitkomsten daarvan ook positief zijn, nodigen we je graag uit voor een assessment bij GITP. De rapportage hiervan is de basis voor jouw persoonlijke ontwikkelplan. Tijdens de procedure kunnen (na overleg) referenties worden opgevraagd. Ten Holter Noordam advocaten streeft naar afronding van jouw sollicitatie binnen vier weken.