Student-stagiair

Je studeert en bent derdejaars bachelor of je bent bezig met je master. Een stage is een goede manier om ons kantoor en de diverse facetten van de advocatuur te leren kennen. Onze sfeer op kantoor en de laagdrempeligheid onder collega’s maakt dat het een fijne plek is om te werken. In een prachtig kantoor met uitzicht op de Erasmusbrug!

Wat houdt een stage bij THNa in?
Je woont besprekingen en zittingen bij, helpt bij het voorbereiden van processtukken, het opstellen van notities voor het beantwoorden van rechtsvragen en je doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je wordt begeleid door advocaten die naast hun werk als advocaat ook regelmatig doceren aan de universiteit, annotaties schrijven en plaatsvervangend rechter zijn.
Daarnaast neem je deel aan andere vakgerichte activiteiten van ons kantoor, zoals (ontbijt)workshops, inhouse cursussen en jurisprudentielunches. Ook ben je van harte welkom bij de sociale activiteiten, zoals de wekelijkse kantoorborrel en de borrels van de Jonge Balie Rotterdam.

Procedure bij sollicitatie

Een stage bij ons kantoor duurt twee maanden en is op fulltime basis. Daarnaast biedt Ten Holter Noordam advocaten een stagevergoeding. Tijdens je stage word je begeleid door één van de jonge kantoorgenoten. Heb je te maken met het afronden van één of twee vakken? Dan is het in overleg mogelijk om parttime stage te lopen.

Voor het collegejaar 2020-2021 is er weer plek voor student-stagiairs
Bekijk hier de vacature. (Open) sollicitaties, voorzien van motivatiebrief, curriculum vitae, cijferlijsten en stagebeoordelingen kun je online versturen via het formulier op de vacature pagina.

Testimonial

Lees hier de ervaringen van student-stagiairs die je voorgingen:

“Ik liep als student-stagiaire eind 2019 mee op de sectie ondernemingsrecht van Ten Holter Noordam advocaten en kreeg een goed beeld van zowel het werk in de advocatuur als de sfeer binnen het kantoor. Het werk hield meer in dan alleen memo's schrijven en jurisprudentieonderzoek. Ik mocht ook concept-processtukken schrijven. Verder voelde ik mij vrijwel direct betrokken bij het kantoor. Ik mocht mee naar zittingen en afspraken met cliënten, zowel binnen mijn sectie als daarbuiten. Tenslotte heb ik ook genoten van de gezellige bijeenkomsten binnen en buiten kantoor, bijvoorbeeld de Jonge Balie-borrels en het kerstfeest.” – Milou

“De studentenstage bij Ten Holter Noordam advocaten biedt de perfecte balans tussen professionaliteit en gezelligheid. Binnen de sectie Bouw-, Bestuurs- en Aanbestedingsrecht zijn er veel raakvlakken binnen de rechtsgebieden privaatrecht en bestuursrecht en dit maakt een stage op deze sectie inhoudelijk uitdagend. Ik werd echter niet in het diepe gegooid doordat er een goede begeleiding is binnen de sectie. Daarnaast had ik het idee gelijk deel uit te maken van het kantoor doordat je als student mee mag naar zittingen, verschillende cursussen, lezingen, feesten en borrels.” - Noa

Advocaat-stagiair

Ben jij (bijna) afgestudeerd en wil jij aan de slag als advocaat-stagiair? Bij THNa heb je het voordeel van de breedte van alle rechtsgebieden en een informele en open sfeer waar je iedereen kent. Bij ons krijg je de ruimte om je eigen praktijk op te bouwen. Heb jij ideeën die ons kantoor verder kunnen brengen? Wij staan open voor initiatief en kijken graag met jou of we dit kunnen uitwerken.

Jouw ontwikkeling staat centraal
Uiteraard ligt de focus, zeker de eerste periode, vooral op jouw start als advocaat en inhoudelijke ontwikkeling. Maar je wordt ook meteen betrokken bij alle aspecten van de commerciële praktijkvoering: acquisitie, relatiebeheer, netwerkclubs en profilering.

Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen als advocaat en op persoonlijk vlak. Je krijgt snel eigen verantwoordelijkheid en voert al snel zelf klantgesprekken. Dit uiteraard onder goede persoonlijke begeleiding, waardoor je jezelf snel kunt ontwikkelen en een daadwerkelijke bijdrage levert aan zaken. Door de diversiteit in cliënten is er veel afwisseling in het werk. Jij komt het best tot je recht als je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Naast het volgen van de verplichte beroepsopleiding, zijn er meer mogelijkheden die wij graag met je bespreken.

Initiatieven worden gezien en gewaardeerd!
Je werkt mee in zaken van partners en medewerkers en krijgt al snel eigen verantwoordelijkheden. Binnen jouw sectie, maar ook kantoorbreed. Van jou verwachten we een grote inzet, waarbij altijd de deur openstaat als je vragen hebt of even wilt sparren. Wij noemen dat 'Samen verder dan je denkt'! Dit geldt voor onze interne samenwerking maar zeker ook naar onze cliënten.

Er wordt naar je geluisterd en initiatieven worden gewaardeerd en onderzocht voor verdere uitwerking. De sfeer is goed en informeel en het team bestaat uit veel jonge medewerkers. Een plek waar je een goede opleiding krijgt in een gezondere werkcultuur, zodat jouw werk-privé balans in evenwicht is. Op een van de mooiste locaties van Rotterdam met een prachtig uitzicht op de Maas.

Procedure bij sollicitatie

Bij onze sollicitaties volgen wij een vaste procedure. We maken een eerste selectie op basis van jouw schriftelijke stukken. Als die uitkomst positief is, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek waarin we vooral kennismaken met elkaar. Verloopt dit gesprek positief? Dan volgt er een tweede selectiegesprek. Als de uitkomsten daarvan ook positief zijn, nodigen we je graag uit voor een assessment bij GITP. De rapportage hiervan is de basis voor jouw persoonlijke ontwikkelplan. Tijdens de procedure kunnen (na overleg) referenties worden opgevraagd. Ten Holter Noordam advocaten streeft naar afronding van jouw sollicitatie binnen vier weken.