Student-stagiair

Je studeert en bent derdejaars bachelor of je bent bezig met je master. Een stage is een goede manier om ons kantoor en de diverse facetten van de advocatuur te leren kennen. Onze sfeer op kantoor en de laagdrempeligheid onder collega’s maakt dat het een fijne plek is om te werken. In een prachtig kantoor met uitzicht op de Erasmusbrug!

Wat houdt een stage bij THNa in?
Je woont besprekingen en zittingen bij, helpt bij het voorbereiden van processtukken, het opstellen van notities voor het beantwoorden van rechtsvragen en je doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je wordt begeleid door advocaten die naast hun werk als advocaat ook regelmatig doceren aan de universiteit, annotaties schrijven en plaatsvervangend rechter zijn.
Daarnaast neem je deel aan andere vakgerichte activiteiten van ons kantoor, zoals (ontbijt)workshops, inhouse cursussen en jurisprudentielunches. Ook ben je van harte welkom bij de sociale activiteiten, zoals de wekelijkse kantoorborrel en de borrels van de Jonge Balie Rotterdam.

Procedure bij sollicitatie

Een stage bij ons kantoor duurt gemiddeld twee maanden en is op fulltime basis. Daarnaast biedt Ten Holter Noordam advocaten een stagevergoeding. Tijdens je stage word je begeleid door één van de jonge kantoorgenoten. Heb je te maken met het afronden van één of twee vakken? Dan is het in overleg mogelijk om parttime stage te lopen.

Voor het collegejaar 2023-2024 is er weer plek voor student-stagiairs
Bekijk hier de vacature. (Open) sollicitaties, voorzien van motivatiebrief, curriculum vitae, cijferlijsten en stagebeoordelingen kun je online versturen via het formulier op de vacature pagina.

Testimonial

Lees hier de ervaringen van student-stagiairs die je voorgingen:

"Tijdens mijn carrière binnen HR had ik veel te maken met het arbeidsrecht. Hierdoor raakte ik geïnteresseerd in het arbeidsrecht en besloot ik na vele jaren werken weer te studeren. Inmiddels heb ik mijn bachelor rechtsgeleerdheid afgerond en ben ik mijn Master Arbeidsrecht af aan het ronden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Via deze master, waarvan THNa een associate is, werd mij de mogelijkheid geboden om als werkstudent aan de slag te gaan bij THNa.

Bij THNa is geen dag hetzelfde en het werk afwisselend. Tijdens mijn werkstudentschap op de sectie arbeidsrecht heb ik meegeschreven aan processtukken, jurisprudentieonderzoek gedaan, notities geschreven en deelgenomen aan alle sectie-overleggen. Ook nam ik deel aan kennissessies, waardoor ik heb ervaren wat voor vragen er in de praktijk leven na uitspraken van de Hoge Raad. Bovendien heerst er een informele en goede sfeer en staat iedereens deur altijd open voor vragen en een gezellig praatje. Dagelijks wordt samen genoten van een goed verzorgde lunch, op donderdagen is er een borrel met heerlijke hapjes en dit allemaal onder het genot van een prachtig uitzicht over de Maas! Al met al heb ik een leuke en leerzame tijd gehad bij THNa!
" - Naïma Ahnouch, 19 april 2023

"Ik volg momenteel de dubbele master Toga aan de Maas in combinatie met de master Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In het kader van de master Toga aan de Maas heb ik twee maanden stage gelopen bij THNa. Een gezellig kantoor met een prachtig uitzicht op de Erasmusbrug, de Kop van Zuid en de Veerhaven. Tijdens mijn stage heb ik voornamelijk notities geschreven, jurisprudentie onderzoek verricht en mocht ik aanwezig zijn bij verschillende besprekingen met cliënten. Wat ik leuk vond aan THNa is dat er een toegankelijke sfeer hangt en je bij iedereen met je vragen terecht kan. Ik werd ook meteen vanaf het begin betrokken bij zaken. Er worden daarnaast leuke sociale activiteiten georganiseerd zoals een DOMIBO en padellen met collega’s. Voor mij waren de werkzaamheden in ieder geval nogmaals de bevestiging om de advocatuur in te gaan.  Kortom, een leuke en leerzame tijd. Stage lopen bij THNa als student is zeker een aanrader om kennis te maken met de advocatuur!" - Amber Lombardo, 7 april 2023

Advocaat-stagiair

Ben jij (bijna) afgestudeerd en wil jij aan de slag als advocaat-stagiair? Bij THNa heb je het voordeel van de breedte van alle rechtsgebieden en een informele en open sfeer waar je iedereen kent. Bij ons krijg je de ruimte om je eigen praktijk op te bouwen. Heb jij ideeën die ons kantoor verder kunnen brengen? Wij staan open voor initiatief en kijken graag met jou of we dit kunnen uitwerken.

Jouw ontwikkeling staat centraal
Uiteraard ligt de focus, zeker de eerste periode, vooral op jouw start als advocaat en inhoudelijke ontwikkeling. Maar je wordt ook meteen betrokken bij alle aspecten van de commerciële praktijkvoering: acquisitie, relatiebeheer, netwerkclubs en profilering.

Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen als advocaat en op persoonlijk vlak. Je krijgt snel eigen verantwoordelijkheid en voert al snel zelf klantgesprekken. Dit uiteraard onder goede persoonlijke begeleiding, waardoor je jezelf snel kunt ontwikkelen en een daadwerkelijke bijdrage levert aan zaken. Door de diversiteit in cliënten is er veel afwisseling in het werk. Jij komt het best tot je recht als je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Naast het volgen van de verplichte beroepsopleiding, zijn er meer mogelijkheden die wij graag met je bespreken.

Initiatieven worden gezien en gewaardeerd!
Je werkt mee in zaken van partners en medewerkers en krijgt al snel eigen verantwoordelijkheden. Binnen jouw sectie, maar ook kantoorbreed. Van jou verwachten we een grote inzet, waarbij altijd de deur openstaat als je vragen hebt of even wilt sparren. Wij noemen dat 'Samen verder dan je denkt'! Dit geldt voor onze interne samenwerking maar zeker ook naar onze cliënten.

Er wordt naar je geluisterd en initiatieven worden gewaardeerd en onderzocht voor verdere uitwerking. De sfeer is goed en informeel en het team bestaat uit veel jonge medewerkers. Een plek waar je een goede opleiding krijgt in een gezondere werkcultuur, zodat jouw werk-privé balans in evenwicht is. Op een van de mooiste locaties van Rotterdam met een prachtig uitzicht op de Maas.

Procedure bij sollicitatie

Bij onze sollicitaties volgen wij een vaste procedure. We maken een eerste selectie op basis van jouw schriftelijke stukken. Als die uitkomst positief is, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek waarin we vooral kennismaken met elkaar. Verloopt dit gesprek positief? Dan volgt er een tweede selectiegesprek. Als de uitkomsten daarvan ook positief zijn, nodigen we je graag uit voor een assessment bij GITP. De rapportage hiervan is de basis voor jouw persoonlijke ontwikkelplan. Tijdens de procedure kunnen (na overleg) referenties worden opgevraagd. Ten Holter Noordam advocaten streeft naar afronding van jouw sollicitatie binnen vier weken.