Student-stagiair

Je studeert en bent derdejaars bachelor of je bent bezig met je master. Een stage is een goede manier om ons kantoor en de diverse facetten van de advocatuur te leren kennen. Onze sfeer op kantoor en de laagdrempeligheid onder collega’s maakt dat het een fijne plek is om te werken. In een prachtig kantoor met uitzicht op de Erasmusbrug!

Wat houdt een stage bij THNa in?
Je woont besprekingen en zittingen bij, helpt bij het voorbereiden van processtukken, het opstellen van notities voor het beantwoorden van rechtsvragen en je doet literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Je wordt begeleid door advocaten die naast hun werk als advocaat ook regelmatig doceren aan de universiteit, annotaties schrijven en plaatsvervangend rechter zijn.
Daarnaast neem je deel aan andere vakgerichte activiteiten van ons kantoor, zoals (ontbijt)workshops, inhouse cursussen en jurisprudentielunches. Ook ben je van harte welkom bij de sociale activiteiten, zoals de wekelijkse kantoorborrel en de borrels van de Jonge Balie Rotterdam.

Procedure bij sollicitatie

Een stage bij ons kantoor duurt gemiddeld twee maanden en is op fulltime basis. Daarnaast biedt Ten Holter Noordam advocaten een stagevergoeding. Tijdens je stage word je begeleid door één van de jonge kantoorgenoten. Heb je te maken met het afronden van één of twee vakken? Dan is het in overleg mogelijk om parttime stage te lopen.

Voor het collegejaar 2021-2022 is er weer plek voor student-stagiairs
Bekijk hier de vacature. (Open) sollicitaties, voorzien van motivatiebrief, curriculum vitae, cijferlijsten en stagebeoordelingen kun je online versturen via het formulier op de vacature pagina.

Testimonial

Lees hier de ervaringen van student-stagiairs die je voorgingen:

"Gedurende mijn stage bij Ten Holter Noordam advocaten zijn mij een aantal dingen opgevallen. Allereerst de veelzijdigheid van het werk binnen de advocatuur. De sectie Arbeidsrecht is niet alleen bezig met procederen, onderhandelen en adviseren, maar ook met ontbijtsessies, publicaties en seminars. Bij al deze aspecten werd ik als stagiaire betrokken, iets wat ik enorm heb kunnen waarderen. Zo ben ik mee geweest naar cliëntgesprekken, een zitting en heb ik verschillende stukken mogen schrijven. Ook de sfeer is prettig. Iedereen is gezellig en vriendelijk, waardoor je bij veel sociale activiteiten wordt betrokken. Tot slot is de begeleiding bij THNa erg goed. Er werd voldoende tijd genomen om vraagstukken uit te leggen en te brainstormen over arbeidsrechtelijke aspecten. Dit alles heb ik zeer gewaardeerd. Voor iedere student die waardevolle praktijkervaring wil opdoen, kan ik een stage bij THNa aanraden!" - Daniëlle Quist, 1 juli 2022

“Tijdens mijn stage bij THNa heb ik voor het eerst een kijkje kunnen nemen in de advocatuur. Ik wist nog niet zeker welke kant ik op wilde met mijn studie en heb daarom stage gelopen op de sectie BBA (bestuurs- bouw en aanbestedingsrecht). Op deze manier heb ik veel mogen doen in het bestuursrecht, maar ook in het civiele recht. Zo mocht ik mee naar zittingen, heb ik jurisprudentie uitgezocht en notities geschreven. Ook gaf ik mijn interesse aan voor de zorgsector, waardoor ik mee mocht naar activiteiten en besprekingen van de marktgroep zorg. De sfeer op kantoor is ontzettend goed en ik voelde me vanaf dag één al onderdeel van het team. Heerlijke lunch en zo nu en dan een borrel was natuurlijk ook niet verkeerd! Na mijn stage ga ik beginnen met de master Recht van de Gezondheidszorg in Rotterdam.“ - Philine, 1 juli 2022

“ In de twee maanden dat ik bij Ten Holter Noordam advocaten heb mogen rondlopen, heb ik dit kantoor en alle mensen die er werkzaam zijn heel goed leren kennen. Vooral de fijne sfeer en de goede begeleiding maken dat dit een enorm leuke plek is om stage te lopen. Op de sectie Ondernemingsrecht heb ik veel geleerd en interessante zittingen mogen bijwonen en ben ik meer te weten gekomen over wat het betekent om advocaat te zijn. In september zal ik starten met een master, ik kijk ernaar uit daarna alle opgedane vaardigheden weer in de praktijk te kunnen toepassen!“ - Frederiek, 1 juli 2022

“ De twee maanden waarin ik als student-stagiaire op de sectie Ondernemingsrecht werkzaam was, zijn écht voorbijgevlogen. De fijne sfeer op kantoor en de uitdagende en wisselende opdrachten maakten dat ik iedere dag weer met veel plezier aan de slag ging. Zo heb ik literatuur- en jurisprudentieonderzoek verricht, verschillende notities en adviezen geschreven, diverse processtukken voorbereid en een aantal besprekingen en zittingen bijgewoond. Daarnaast was er genoeg ruimte voor gezellige sociale activiteiten, zoals de dagelijkse lunchmomenten en wandelingen, de wekelijkse kantoorborrels, een sectie-uitje en een bootfeest van de Jonge Balie Rotterdam. Door mijn stageperiode bij THNa heb ik een goed beeld kunnen krijgen van het kantoor zelf en van de verschillende aspecten van de advocatuur. Hierna zal ik nogmaals stage lopen en daarna zal ik starten met mijn master.“ - Emily, 2 juni 2022

“ Naast de gezellige collega's en de héérlijke lunches vond ik het fijn dat ik mee mocht helpen aan complexe zaken. Ik vond de sfeer op kantoor en de toegankelijkheid van de advocaten erg prettig. Op de afdeling Ondernemingsrecht heb ik - door mijn voorliefde voor Corporate / M&A - voornamelijk geassisteerd bij fusies en overnames. Daarnaast heb ik door het verrichten van literatuur- en jurisprudentieonderzoek ingewikkelde vraagstukken mogen behandelen. Al met al was mijn stage een groot succes en daarom zal ik in dienst treden als werkstudent!” - Seha, 6 mei 2022

“Vandaag was mijn laatste dag als student-stagiair op de sectie Ondernemingsrecht bij Ten Holter Noordam advocaten. Naast de leuke lunches, wandelingen en het koffiemomentje met collega's heb ik de afgelopen twee maanden veel literatuur- en jurisprudentieonderzoek verricht, notities geschreven en een aantal zittingen mogen bijwonen. In de komende maanden zal ik mij richten op het afronden van de masterscriptie en nogmaals stage lopen.”  - Shahbanu, 31 maart 2022

Advocaat-stagiair

Ben jij (bijna) afgestudeerd en wil jij aan de slag als advocaat-stagiair? Bij THNa heb je het voordeel van de breedte van alle rechtsgebieden en een informele en open sfeer waar je iedereen kent. Bij ons krijg je de ruimte om je eigen praktijk op te bouwen. Heb jij ideeën die ons kantoor verder kunnen brengen? Wij staan open voor initiatief en kijken graag met jou of we dit kunnen uitwerken.

Jouw ontwikkeling staat centraal
Uiteraard ligt de focus, zeker de eerste periode, vooral op jouw start als advocaat en inhoudelijke ontwikkeling. Maar je wordt ook meteen betrokken bij alle aspecten van de commerciële praktijkvoering: acquisitie, relatiebeheer, netwerkclubs en profilering.

Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen als advocaat en op persoonlijk vlak. Je krijgt snel eigen verantwoordelijkheid en voert al snel zelf klantgesprekken. Dit uiteraard onder goede persoonlijke begeleiding, waardoor je jezelf snel kunt ontwikkelen en een daadwerkelijke bijdrage levert aan zaken. Door de diversiteit in cliënten is er veel afwisseling in het werk. Jij komt het best tot je recht als je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Naast het volgen van de verplichte beroepsopleiding, zijn er meer mogelijkheden die wij graag met je bespreken.

Initiatieven worden gezien en gewaardeerd!
Je werkt mee in zaken van partners en medewerkers en krijgt al snel eigen verantwoordelijkheden. Binnen jouw sectie, maar ook kantoorbreed. Van jou verwachten we een grote inzet, waarbij altijd de deur openstaat als je vragen hebt of even wilt sparren. Wij noemen dat 'Samen verder dan je denkt'! Dit geldt voor onze interne samenwerking maar zeker ook naar onze cliënten.

Er wordt naar je geluisterd en initiatieven worden gewaardeerd en onderzocht voor verdere uitwerking. De sfeer is goed en informeel en het team bestaat uit veel jonge medewerkers. Een plek waar je een goede opleiding krijgt in een gezondere werkcultuur, zodat jouw werk-privé balans in evenwicht is. Op een van de mooiste locaties van Rotterdam met een prachtig uitzicht op de Maas.

Procedure bij sollicitatie

Bij onze sollicitaties volgen wij een vaste procedure. We maken een eerste selectie op basis van jouw schriftelijke stukken. Als die uitkomst positief is, word je uitgenodigd voor een eerste gesprek waarin we vooral kennismaken met elkaar. Verloopt dit gesprek positief? Dan volgt er een tweede selectiegesprek. Als de uitkomsten daarvan ook positief zijn, nodigen we je graag uit voor een assessment bij GITP. De rapportage hiervan is de basis voor jouw persoonlijke ontwikkelplan. Tijdens de procedure kunnen (na overleg) referenties worden opgevraagd. Ten Holter Noordam advocaten streeft naar afronding van jouw sollicitatie binnen vier weken.