null

Transport en logistiek

Zonder transport staat alles stil. Met deze bekende slogan van logistiek Nederland in gedachten, houden de advocaten van transport en logistiek zich 24/7 bezig met adviseren en procederen over elke vorm van vervoer. Daarmee bedoelen we zee, binnenwater, lucht, weg, spoor en pijpleiding, maar ook de daarmee samenhangende sectoren zoals expeditie, op- en overslag, offshore, scheepsagentuur, ladingschade, handelskoop en documentaire kredieten.

We treden op bij calamiteiten in de maritieme sector, zoals aanvaring en schadevaring,  milieuovertredingen, wrakopruiming, hulpverlening en beslag op schepen. Ook zijn we specialisten op het gebied van beperking van aansprakelijkheid. Zo hebben we opgetreden voor de scheepseigenaren in geruchtmakende zaken als de EVER GIVEN en BALTIC ACE.

Verder adviseren we financiers en bedrijven over lening- en zekerheidsdocumentatie, en hebben uitvoerige expertise op het gebied van uitwinning, met name van schepen.

Uitgebreide internationale (proces)ervaring

Ons team heeft uitgebreide ervaring met rechtszaken en (internationale) arbitrages, waaronder UNUM, NAI, ICC, FENEX, UNCITRAL en LMAA.

Bovendien ondersteunen we onze cliënten bij onderhandelingen. Juist ook om procedures te voorkomen en commerciële relaties voor de toekomst te behouden.

We kennen de knelpunten en valkuilen waarop u bij het opstellen van contracten bedacht moet zijn. We werken nauw samen met onze contractenrecht collega's, die zich onder meer bezig houden met het opstellen van en adviseren over commerciële contracten en algemene voorwaarden. We zijn bekend met veel van de in de transportsector gebruikte standaardcontracten, zoals BIMCO en LMA.

Brede clientèle

Onze cliënten zijn nationale en internationale ondernemingen zoals rederijen, vervoerders, P&I clubs, verzekeraars en tussenpersonen, terminal operators, expediteurs, transport- en overslagbedrijven, cargadoors, bunkerbedrijven, opslagbedrijven, offshorebedrijven, scheepsmanagers, scheepswerven, banken en internationale handelsondernemingen.

Tot onze cliënten behoren ook brancheverenigingen zoals de Vereniging van Rotterdamse Terminal Operators (VRTO), de Vereniging van Onafhankelijke Tankopslagbedrijven (VOTOB) en de Vereniging van Waterbouwers (VvW).

Plan nu een vrijblijvend adviesgesprek in

Onze specialisten geven graag antwoord op uw vragen. Samen kijken we naar de beste oplossingen en helpen we u op weg.