null

Vivian van der Kuil

Transport en logistiek
+31 (0)88 2344565
+31 (0)6 42776033
kuil@thna.nl

Vivian van der Kuil is associate partner en advocaat maritiem recht bij Ten Holter Noordam advocaten. Zij is gespecialiseerd in de maritieme ongevallenpraktijk. Binnen Ten Holter Noordam advocaten maakt Vivian onderdeel uit van marktgebied Haven & Handel.

Vivian adviseert en procedeert over calamiteiten in de scheepvaart- en energiesector, zoals onder andere hulpverlening, aanvaringen, wrakopruiming, milieuovertredingen, salvage, beslag op schepen en andere maritieme kwesties.  Naast het maritieme recht, is Vivian procesrecht specialist en specialist op het gebied van beperking van aansprakelijkheid. Ze treedt daarbij onder andere op voor scheepseigenaren, bevrachters cascoverzekeraars en P&I-clubs.

Voor Vivian in 2012 advocaat werd, is zij jaren werkzaam geweest bij de Koninklijke Marine als Officier Zeedienst en binnen de rechterlijke macht.  Door haar ervaring als voormalig rechter en officier van justitie in civiele en strafzaken komt zij in complexe procedures tot efficiënte en creatieve oplossingen. Vivian treedt ook op als raadsheer-plaatsvervanger en arbiter (UNUM, Caspian Arbitration Association).

Naast haar advocatuurlijke praktijk doet Vivian ook promotieonderzoek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is zij ook docent burgerlijk recht bij de Beroepsopleiding Advocaten. Verder geeft zij ook workshops en colleges over civiel- en procesrechtelijke onderwerpen en over Internationaal Publiekrecht, bijvoorbeeld over immuniteiten.