Grensoverschrijdend gedrag en beëindiging behandel- en/of woon/zorgovereenkomst

Het onderwerp van de ontbijtbijeenkomst van 9 juni 2022 is Grensoverschrijdend gedrag en beëindiging behandel- en/of woon/zorgovereenkomst. U kunt zich inschrijven door onderstaand formulier in te vullen.

Ontbijtbijeenkomst

Uit de bevindingen van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het CBS en TNO deze maand publiceerden, volgt dat met name werknemers in de zorgsector te maken hebben met grensoverschrijdend gedrag van cliënten. Het kan tot een verstoorde behandelrelatie leiden en voor een zorginstelling zelfs aanleiding zijn om de (woon/)zorgovereenkomst met een cliënt te beëindigen.

Dit laatste kan alleen niet zomaar. De maatstaf voor beëindiging is streng en de zorgplicht van de zorginstelling groot. Voorkomen moet worden dat de gezondheid van een cliënt als gevolg daarvan in gevaar komt. Voordat een zorginstelling overgaat tot beëindiging van de zorgovereenkomst moet daarom een aantal voorwaarden in acht worden genomen. Hoe gaat u als zorgaanbieder om met grensoverschrijdend gedrag van cliënten? Wanneer kan dit leiden tot een beëindiging van de zorgovereenkomst of woon/zorgovereenkomst? En aan welke zorgvuldigheidseisen moet worden voldaan om tot een beëindiging van deze overeenkomsten te komen?

Tijdens deze ontbijtbijeenkomst bespreken we de mogelijkheden om een behandelovereenkomst en/of woon/zorgovereenkomst te beëindigen wegens grensoverschrijdend gedrag.

We zien er naar uit om u te ontvangen. Vanaf 07:45 uur staat er een ontbijtbuffet voor u klaar. Om 09:30 uur is de bijeenkomst afgelopen en is er gelegenheid tot napraten.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. Vult u uw telefoonnummer in, dan kunnen wij deze gebruiken om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden

Het formulier kon niet geladen worden, probeer het later nogmaals.