Zzp'er in de zorg

Wij nodigen u graag uit voor onze themamiddag zzp'er in de zorg op dinsdag 30 mei 2023. Wij organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met Angélique Verhagen - van Horik van Verstegen accountants & adviseurs. Bent u erbij? U kunt zich kosteloos aanmelden door onderstaand formulier in te vullen.

Het aantal zzp'ers in de zorg is in vergelijking met vijf jaar geleden met bijna 50% gegroeid. In 2022 waren er bijna 169.000 zzp'ers in de zorg actief. De werkdruk, vrijheid en inkomen zijn voor sommige medewerkers reden om te kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap.

Zorginstellingen ervaren vaak dat de balans zoek is en de verhouding tussen het aantal zzp'ers en werknemers niet langer werkbaar is. Er wordt gezocht naar mogelijkheden om het aantal zzp'ers terug te dringen maar tegelijk de noodzakelijke zorg te kunnen blijven leveren.

Tijdens de themamiddag de zzp'er in de zorg wordt bij deze problematiek stil gestaan. De uitspraak van de Hoge Raad van 24 maart 2023 over de kwalificatie van de arbeidsovereenkomst wordt besproken evenals de Kamerbrief van minister Van Gennip. Toegelicht wordt waar u op moet letten bij het sluiten van een overeenkomst van opdracht. Ook worden andere aandachtspunten besproken zoals de vragen:

  • Welke verplichtingen gelden er op basis van de Arbeidstijdenwet voor uw organisatie als een werknemer ook als zzp'er bij een andere organisatie werkzaam is?
  • Hoe zit het met het verbod op het verrichten van nevenwerkzaamheden?
  • Welke eisen stelt de IGJ ten aanzien van de meld- en vergewisplicht?
  • Moet uw organisatie voortaan een concurrentie- en relatiebeding in de overeenkomst opnemen?
  • Welke fiscale risico's loopt uw organisatie en kunnen we deze risico's beperken?

Heeft u voorafgaand aan de bijeenkomst vragen over het thema? U kunt ze stellen door de vragen in te vullen op het aanmeldformulier. 

null

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. Vult u uw telefoonnummer in, dan kunnen wij deze gebruiken om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden

Het formulier kon niet geladen worden, probeer het later nogmaals.