De inlenersbeloning: wat valt daar wel en wat niet onder?

De komende HR-tafel zal in het teken staan van de zogenoemde 'inlenersbeloning'. Een onderwerp dat voor iedereen die werkt met uitzendkrachten -of zelf uitzendkrachten ter beschikking stelt - zeer relevant is.

Centraal zal staan de vraag, welke beloningselementen hier nu wel en niet toe moeten worden gerekend. De afgelopen tijd zijn er namelijk belangrijke ontwikkelingen op dit gebied geweest.  Zo kan men zich na recente Europese jurisprudentie afvragen of de huidige regels over de inlenersbeloning in artikel 8 van de Wet allocatie arbeidsvoorwaarden door intermediairs (Waadi) en in artikel 16 van de CAO voor Uitzendkrachten nog wel EU-proof is en zo niet wat de gevolgen daarvan kunnen zijn. Daarnaast is er wetgeving ten aanzien van de inlenersbeloning in ontwikkeling. 

Tijdens de online HR-tafel op donderdag 16 mei 2024 praten Gerdien van der Voet en Simone Remis u in een half uur zoveel mogelijk over deze ontwikkelingen bij. Uiteraard wordt daarbij aandacht besteed aan de risico's die u loopt als niet het juiste loon aan uw uitzendkrachten wordt uitbetaald en hoe daarmee om te gaan. Er zal daarbij gelegenheid worden geboden tot het stellen van vragen. 

Wanneer?

De online HR-tafel vindt plaats op donderdag 16 mei van 09:00 - 09:30 uur. We zullen interactie opzoeken aan de hand van het onderwerp.

Heeft u op voorhand een gespreksonderwerp? Stuur een e-mail naar voet@thna.nl o.v.v. "Onderwerp HR-tafel".

Doel van de HR-tafel

Het doel van de online HR-tafel is om kennis en ervaringen uit te wisselen over diverse HR-vraagstukken. Tijdens deze HR-tafel staat er steeds een ander thema centraal. Als HR-professional deelt u vraagstukken uit de praktijk en onze advocaten belichten het onderwerp vanuit de theorie. Zo krijgt u weer nieuwe Vitamine Arbeidsrecht binnen.

Privacy

De persoonsgegevens in de verplichte velden in onderstaand formulier gebruiken wij voor de organisatie van deze bijeenkomst. Vult u uw telefoonnummer in, dan kunnen wij deze gebruiken om u te benaderen in het kader van de door ons aan te bieden diensten. Voor meer informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens verwijzen wij u naar onze privacyverklaring.

Aanmelden

Het formulier kon niet geladen worden, probeer het later nogmaals.