Pensioenrecht is een bijzonder onderdeel van het arbeidsrecht. Naast de werkgever en werknemer is er een derde partij bij betrokken: de pensioenuitvoerder (pensioenfonds of pensioenverzekeraar). Dat betekent voor u als werkgever dat u rekening moet houden met de belangen van alle partijen. Kort gezegd: u zit soms tussen twee vuren terwijl u moet zorgen dat alles goed geregeld is. Voor de werknemer, de pensioenuitvoerder én uw eigen organisatie.

Regelgeving maakt het niet eenvoudiger

De belangen in pensioenland zijn enorm, zowel financieel als sociaal. Ook voor pensioenrecht geldt dat de regelgeving steeds ingewikkelder wordt en regelmatig wijzigt. Hierbij moeten we ook rekening houden met de Europese wet- en regelgeving. Het verschil in de verwachtingen van pensioenregelingen door werkgevers en pensioenuitvoerders en die van pensioengerechtigden wordt steeds groter. Ten Holter Noordam advocaten stelt zichzelf tot doel om hierop te anticiperen door u uitgebreid te informeren over de (on)mogelijkheden. Zodat uw organisatie de belangen van alle drie de partijen veilig kan stellen.

Claim uw pensioenverlies

De wereld van pensioenen is erg complex. Claim Uw Pensioenverlies biedt een geheel deskundig verzorgd traject aan om u hierbij van dienst te kunnen zijn. Mocht u twijfelen aan de hoogte van uw pensioen en is deze lager dan verwacht?

Via de website www.claimuwpensioenverlies.nl kunt u berekenen of u recht heeft op meer pensioen. Na telefonisch contact met een van de juridische consultants kunt u besluiten of u een claim wilt starten.

Wilt u meer weten over uw pensioen, pensioenverlies en het claimen hiervan? Bekijk dan de website www.claimuwpensioenverlies.nl of neem contact op met een van onze specialisten.

Wilt u meer weten?

Dan helpen wij u graag. Wij hebben een uitgebreid overzicht waarin de voornoemde wijzigingen nader worden toe­gelicht. Bent u hier in geïnteresseerd, of heeft u specifieke vragen, neem contact op met een van onze specialisten.